....Aku Tetap Aku...

CER cite...CER cite...(**)

My photo
hye..ni hao?wo jiao Ainyer...wo hen ke ai...hahaha.... eceh2...dh lma xckp mandarin... okla..mula berblogging dh agak lama..tp dibiarkan berhabuk dan menjadi tempat jin bertandang dan bertendang..hahahaha... berblogging suka-suka ati...

KawaN-KawAn Ainyer..

Umairah nak balikkk

salam....
saya sgt excitd arini sebb kak sya nk blik....
wah mknanya umairahpun blik gakla....
umairah sebenonya ank saudra sya...yg comei dan sgt mengada....
wlaupun pompuan...lasak gla...abis gambo2 aku kat dinding dikoyak...hehehe...
dia mmg suka klu orng mrh dia....
ngada toi...heehehe...
umo dia bru setaun setgh taun..tp dh pandai ckp...(tiru akupe...heehehehe...)
nila video dia yg mak dia rakam....
ciap de lgu mak dia nyanyi....(lgu kegemaran mairh lani...hehehehe..)

video
                                       
                                                          cutekan...heheehehe..

sebelum delete....

salam....
hi arini say nak upload video sebenonya......rasanya selama hampir 4 atau 5 taun saya menyimpannya...
sebenonyakan akupun xingt de videoni...tp setlh aku menilik pc antik aku smlm...terjumpala...hehehehe...
kengan tau sebenonya videoni....
videoni diambil oleh kwn aku yg bernama Cik Tun...yela dia yang gila kamera time tu...hehehehe..(mati aku klu dia bca..)
videoni diambil sewktu kmi g open house di umah lecturr bel...kiranya semua dak kelasla time tu...
okla...klu korang tgok (yg mana berkenaan mesti ingtkan..hehehehe..)
mukapun muda remaja lg timeni....hehehe...

video

aktiviti memasak...ramai yang tgok dr masak...hahahaha....



video

aktivit makn aiskrim...nyummy...




Aku memang Pelik

salam...hi sayang2 semua...ewahhh...hehehe...
okla arini terlints dibenak dan akal fikiran aku untuk menceritakan suatu habit atau favorite aku yang agak pelik...(tp xpelik sgtla sebenonya...kta orng perak)
akunikan memg suka dengr lagu.......
tmbh2 klu waktu blaja.....aku mesti pkai earphone utk gndakan suara yang aku degr tu....
tau x lagupe yang aku suka dgr???ni yang pelik skit...aku ska dengr lagu rock....(wah gans gitu...hehehe...)
tp aku suka gak lgu slow2 yang mendayu....jnji sdp didgr.....
akunikan suka dengr lagu yang aku xpaham....cam lgu korea,jepun,chinese....dan pe2 sjala janji aku xpahm....
asal ekk???hehehe...sebb aku cpt boring dgr lagu yang aku phm...cam Melayu...
ingt dlu aku minat sgt lagu chinese tjuk dia rang wo aini....best gilajer...gila aku lyan...tp xphmpun...hahahaha...
lgu2 yang aku xphmni sebenonya xserabutkan otak aku bila dgr....aku dengrje xyah berfikir...sebb slalonya wktu aku dgr lagu2ni wktu tgh study....(studykan kena bnyk fikir...heehehehe..)

lg 1 penah aku dengr motivasi...kita xleh tau blaja dengr lagu yang kuat2....klu bleh muzikjer..yang tenang dan dlm volume pelahan...mmg xsama ngan aku yang suka lgu bsing2,keras dan dlm volume yang bleh pech telinga....nape ekkk???sebenonya de reason...sebb aku xmau dgr suara orang len atau bunyi2 len dr persekitran aku...yela aku penah duk umah sewa, hostel..(korang msti tau camnekan???)...sebb suara luar tu menyerabutkan kpla aku...akuni xsuka study dikcau sebenonya...hehehehe...last2 skrgni jd stu habit aku palk...pepepun jd aku bhgia...hhehehe...

nila lagu aku suka...try dgr best x...tp mendyu ckit...(mood jiwang karat)


ala2 comeikan....


ha...nila artis favorite aku...Avril

bestnya laguni...hehehe....


ha..ni pakwe aku...hehehe...xla just kidding...

Ala2 tomeinya dia...

salam....
hi arini akukan nak cite skit pasl background aku...hehehe...(over camla orng nak taukan...)
okla...firstly aku nak cite pasl anak2 sedara aku...(cam ramaikan...sebenonya 4 orangjer...) tp kan klu diaorang berkumpul cam sepuluh orang....hehehehe...
nila anak2 sedara aku...

okla...first, anak sedara aku namanya Mohd.Nor Syakirin...umo 11 tahun..diani kita cucu sulung Tok Kaqla...diani waktu kecik2 dlu comei tau...oanrnya Hitam manis...hehehe...ari tu dela mak dia (kak aku ) cite yang diani de peminat kat skolah...amboi2 dak2 skrngni....lebih dr aku tau...

hani..waktu umo dia dlm 5 taun...gigipun jarang..hehehe....

wah ensemla tu...(hahaha..gelak jht..)

ni yang second...adik syakirinla...anak kak slong aku...namanya Nur Syaidatul Atirah...umo sepuloh taun...muda setaunjer dr abang dia...urmmm...diani lg comei wktu kecik dlu...d rambut kat depan cam Hello kitty...hehee...

ha...yang bju putih tu..cutekan...
ni waktu dia taun lepas....waktu pertndingn sjak cina...
ok...anak sedara aku yang ketiga...hero gak...Mohd.Saiful Syazwan...diani memg pandai berckp...lg
beso..lg bnyak ckp...kdg2 aku sampai nek anginla klu ckp ngan dia...hehehe...umo dia skrng 6 taun..


comeikan....

hehehe...cutenya dia...


ok yang lastni...baby girl...Nur Umairah Safiyya...baru umo setaun lbh...diani punyala lasak cam laki...klu dia jumpa laptop aku mesti nak duk bersila atas keyboardni...lg satu pantang jumpa hst aku..mesti letak ditelinga...lepas tu cakp hello...hello...


ala2....tomeinya...



ha nila semuanya keempat2 anak sedara aku.....korang memg comeila...pepepun mak sedaranyapun pe kurangnya..ahhakks!!!terlebih sudah....hehehe....

Wahhh bnyknya nama.........(+ +)

salam.....
wah pg2  dh menulis eh...biasala msh dalam mood menulis....(nanti klu dh xda mood jgn hrplakan..)
okla...arini nak story psl nama aku...nama pggilaln yang penah dipggil oleh sesiapa sja yang de hbgn ngan aku...

1. ok..ni nama pertama aku...ai...semua family ngan sedara aku pggil aku ai....pe yer mkna sebenrnya aini??
katanya sebenonya dlu wktu lps beranak kat aku mak nak letkkan nama Nor Aini...tp bila didftar jd Noranijer...lepas tu nak ingtkan hruf "I" yg ilg tu,panggila aku ngan "ai"....unikkan..lg stu dlm mandarin "ai"maksudnya cinta...wah agak2nya akuni romantikla orangnyakan???......heehehhe....

2. kat asrama dlu kwan2 panggil aku dengan nama"Cik Ai"....akupun xpasti sebenonya nape...tp kwan aku kta klu nak panggil Aijer cam pendek sgt...so,ltkler cik didpnnya...(hehehehe..mcm2..)...tp bila lma2...diaorang wat shortcut plak nama aku trus jd "Cikai"...cikaitu klu maksudnya yg aku tau cam cincai2jekan...urmmm...means akuni simplela orngnyakan...hehehehe...

3. waktu kat uitm dlu...kawan2 dorm dlu panggil aku 'Emon'....hehehehe...Emon???nape ekk???
katanya waktu tu aku suka sgt wrna biru...yela waktu tu semua aku nak warna biru...bju,kasut,beg, cadar katil, selipar...semuala....hehehe...(fanatikla katakan)...dan mybe wktu tu aku cubby dan cam doreomon....hahahaha (ada aku kisah)

4. urmmm...ni special ones cikit..."Manja'...ni sebenrnya bf aku yang panggil...tau nape??sebb waktu aku mula cople dlu waktu drama Manjalara....dan cite tu my favorite akulakan...(tiap2 ari ngadap)...dan dia kta akuni ngada2..that why panggil manja...what ngada2???tak kut...xsesuai rasanya....

5. "mak singa"...ni adlah satu panggilan yg sgt kejam...nape ekk??..sbbnya akuni grang ...terutama dkt org yang pnggil aku cam tu...(wktu aku agak2 muda dlula...hehehe)..

6. ni cam nama nickname akula.."Ainyer"...official tau...hehehe...Ainyer maksudnya hak cipta Ai or aku...hehehe....xleh copy tau....ha...namani aku yang bg sendiri..sebb dia cam sedp dan unikkan..bg akula...so, anything pe yang berkaitan aku semuanyakan gna Ainyer....

okla..pepepun aku trima orng panggilpepun kat aku asal xbwa makna xelok dhlakan...selain tu de gak org panggil aku Ain, Aini, Ani...cam2la...jnji korang bhgiakan...


tgok...kat bju korporat akupun paki nama smaran...






Renung2kan....dan selamat menilai

salam....
wah arini aku didlm mood menulis....hehehe...
xdala sebenrnya ni adlh slh satu cra utk aku melepskan tensen dan segala mcm mslh diotakni...hehehe...
uuuurmmm.....sebenrnye td blik dr keja aku adala tengok stu citeni....cam cite teladanla....
dri cite tu aku dapat satu ayat yg best dan bermkna sbnrnya bg aku.....
camnila kira2nya...

"jgn kita menilai seseorg itu drp luaran....xsemstinya yang nampak baik itu,baik dan akhir nanti syurga adalh utk dia..kerana kita xtau ati dan kejujuran dia sebenrnya....dan jgn menilai yg bruk itu jht dan neraka miliknya...kerana kita xtau hbgn dia ngan Allah dan setiap manusia leh berubah"

bestkan ayatni??....
aku terpkirla...kita sebenrnya terlalu bnyk bwt dosa..dan kdg2 kita xsedarpun....
kdg2 kita hnya pandai menunding jr kat orang bila sesuatu perkara terjdi....
mmg sukar sebenrnya mengaku sesuatu keslhn...tp kdg2 mengakui kesalhn itu lg manis dr menipu...(korang pernh rasa x???)

lg stu....manusiani mudh ngaku beriman....ramai aku jumpa org cam tu...ye diaorng pakai tudung...tutup aurat...sembhyang...puasa....tp msh de sebenrnya kekurgn yang kita lalai menilai pd diri kita...
aku slalo kata "orang yg beriman xkan sekali2 mengaku diri dia orng beriman" btoikan???
xsemestinya bertudung litup tu ati dia baik....dan xsemstinya yg free hair tu jhtkan???
tp tula manusiani slalo alpa.....aku bkn nak tunding jr kat sapa2...yes akupun biasa2jer...msh bnyk kelemahan aku kena perbaiki....so...kita sama2la muhasabh dri dan perbaiki utk menjdi yang lbh bek...Insyaallah....

sama2la kita berubh dan berdoa....xslhkan berdoa utk orng len???wlaupun kita xkenai....yang terbaik utk semua saudra seagama kita....doala utk kebhgiaan,kejayaan,kekayaan dan segalanya bersama.....
Insyaalh orng len gak akan mendoakan kita...yang penting jgn takbur dgn apa yg kita miliki kerana sekelip mata bleh hilang begitu shja...







Miao..Miow..

salam......amboi beknya dakkni..hehehehe..(perasan plak)

sebenonya saya nak cite pasl kucing kesayangan saya arini....
wah...bersaya plakkan...hehehe...
nak tau x...kat rumah aku skrngni ade 8 ekor kucing....wah bnyakkan...
sebenrnya de 2 ekor ibu kucing yang msing2 beranak 3..(kiranya diaorangni sepupula...hehehe..)

nama kucing2 aku semua pelik2....yang paling aku sayang oot ngan pak itam...(wah oai x nama??)
sebenonya pak itam tu betina...tp thahla rasa nak pnggil nama tu....(tp kucing aku bkan pondan ehh..)
anak2nya aku xletak nama lg..sebb tak dftar surat beranak diaorng lg...hehehe....

akuni mmg syg sgt kucing2 aku...(kucing2 akujer tau..orang len aku xsuka...hehehe)
diaorangpun sayg aku...hehehe..yela diaorng leh tau aku blik tau (umah kg)
klu aku blik mulala diaorang xmau kuar umah...asyik ikut akjer...yela sebbnya aku suka bg makan kat diaorng...hehehe....

tp aku plg xsuka ade sekor kucing jantanni..suka datng umh aku...(nak ngorat kucing akula tu...)
aku suka kejo dia...hehehe...jhtkan....
dahla xensem...hahaha....

harp2 lpasni kucing aku xberanak dah..yela umh dh mcm zoo....
nanti mak aku buang plak.....ciankut....
biasala penyelamat kucing sedunia....hehehehe....

Nila pak itam...cutekan....

Ni boboi ngan manja(nak gak....)

Ni oot.....

ni boboi.....


muka copy and paste....

assalamualaikum.....

citeni sebenrnya tntg muka aku yng sama ngan ramai orang...hehehe...(btoiker???)
dari sekolh dlu mmg muka akuni rmai yang sama cam kawan orangnila, orgtula...akupun tergin nk tgok btoiker muka diaorang sam ngan aku...kut2lakan kemar terpsh...huhuhu...cam cite indon tu...hehehe
yang aku ingatlakan :

1. waktu kat sekolah mengh dlu...de kwn akuni ramai kta muka kmi mmg sebji...
dhla dua2 pengws....pakai bju sama plak..g skolh....kira kwan yang agak baiklakan...
mula2nya aku xcya tp bla aku pnh ditgur dan dikata sombong oleh kwan2 dia.camnila kira aytnya.."amboi syu kat skolah hang wat2 xkenai kami nu"...barula aku cya...yela nama dia syuhada...aku noranikan....hehehe....

2.wktu kat uitm shah alam...de rs kat kolej mawar tu...suka sgt kat aku....
ktnya muka aku sejbik best friend dia.....ktanya dh lama xjmpa kwn dia tu lps abis blaja...
so bla jumpa aku...dia suka sgtla....sampaikan nak wat adik angkat....hehehe

3. de dak waktu kat kolej mawar gak..katanya muka aku sebiji cam kwan dia....
katanya dah bnyk kali nak tegur aku tp tkut slh orang....lst2 tgur gakla....memg slhpunkan....
yela kwan dia tu orang kelate....sayani orang perak....kejo yob kejo...hehehehe....

4.urmmmm....kat uitm peraknipun de gak....lecturr aku....
katanya muka aku...gaya aku...cara aku...sbjik x-student dia kat UM dlu....
dhla best student dia....dia kta xleh tgok muka aku...mmg sma gla ngan studnt dia tu....aku sampai segan nak lalu dpn dia...hehehe...mna taknya...bla lalujer msti dia tgok...lwak toi.....

5.anak bos aku skrgnipun...ktnya muka aku cam kwan dia...alamak...ada gak....ingtkan dah xda....diapun kata dh lama nk tgur...tp tkt slh...mmg slhlakan....dia orng Lambor...aku ni orng pantai remis...huhuhuhu....

6.ni cam lawak ckit...hehehe...jgn gelak plak...bukan aku perasan ehhh....
de orang kata muka aku cam artis...hehehe....tp wktu krusla dlu....
padahal xsama lgsung.......

alahai....mmgla kta de muka sama 7 orangkan...tp xkanla semua orang malaysiakut....kut2 orang koreaker, arbke...bestla gakkan...hahahahahaha.....(lawakjer)









Copyright@2012-2020.all reserved by Ainyer-Aku Tetap Aku